Ovaj recept ne zahteva posebnu pripremu fila - kora i krem su dva u jednom.
Sastojci: 100 g putera, 200 g šećera, 5 jaja, 1 kg punomasnog neslanog sira, 1 kašika gustina, 1 kašika brašna, ekstrakt vanile.
Za glazuru: 100 g čokolade, 50 g putera.
Priprema: Umutite puter i šećer, zatim dodajte jedno po jedno jaje, sve vreme muteći. Dodajte esktrakt vanile. Varjačom pažljivo umešajte sir, a zatim i gustin i brašno.
Zagrejte rernu na 170 stepeni. U podmazanu okruglu tepsiju razlijte smesu, smanjite temperaturu na 150 stepeni, a zatim pecite oko sat vremena.
Nakon toga isključite rernu, odškrinite vrata i ostavite još malo tepsiju unutra.
Kad se torta dobro ohladi, prelijte glazurom od istopljene čokolade i putera.
#Kolač
#Recept