AKTUELNO

Ovaj recept ne zahteva posebnu pripremu fila - kora i krem su dva u jednom.

Sastojci: 100 g putera, 200 g šećera, 5 jaja, 1 kg punomasnog neslanog sira, 1 kašika gustina, 1 kašika brašna, ekstrakt vanile.

Za glazuru: 100 g čokolade, 50 g putera.

Priprema: Umutite puter i šećer, zatim dodajte jedno po jedno jaje, sve vreme muteći. Dodajte esktrakt vanile. Varjačom pažljivo umešajte sir, a zatim i gustin i brašno.

Foto: Pixabay.com

Zagrejte rernu na 170 stepeni. U podmazanu okruglu tepsiju razlijte smesu, smanjite temperaturu na 150 stepeni, a zatim pecite oko sat vremena.

Nakon toga isključite rernu, odškrinite vrata i ostavite još malo tepsiju unutra.

Kad se torta dobro ohladi, prelijte glazurom od istopljene čokolade i putera.

#Kolač

#Recept

<
'