AKTUELNO

Ovaj recept, provereno svima uspeva.

Volite koh? Spremite ga  na brz i jednostavan način i prisetite se ukusa iz detinjstva.

Priprema:

Odvojte belanca od žumanaca. Umutite sneg od belanaca, dodajte šest kašika šećera, žumanca i dvanaest kašika griza (miešajte varjačom). Sve stavite u dublji pleh i pecite na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 15 minuta.

Foto: Pixabay.com

U litar do litar i po mleka stavite (po ukusu) dve do sedam kašika šećera i tri vanil šećera. To zagrejte da se šećer rastopi. Kada koh lepo porumeni, izvadite iz rerne i polako prelijte zaslađenim mlekom koje ste ranije pripremili.

Možete ga poslužiti sa svežim jagodama, začiniće ukus, ili da ga malo prelijete sirupom od jagoda.

#Jagode

#Kolač

#Proleće

'