AKTUELNO

Kada jednom napravite ovaj recept, jednostavno ćete se u njega zaljubiti

Sastojci:

6-8 pilećih krilaca1-2 kašičice soli1 manja kašičica bibera3 kašičice dimljene slatke paprike1 kašičica mlevene čili paprike ili ljute dimljene1 kašičica kurkume2 kašičice belog luka u prahu ili u granulama1 kašičica luka u prahu 

Za premaz:

Oko 100 ml kečapa3 kašičice meda2-3 kašičice mlevene čili paprike ili 1 kašičica ljute dimljene  (Sve dobro sjedinite u manjoj posudi)

Priprema:

Uključite rernu na 180 Celzijusa i tepsiju od rerne obložite papirom za pečenje.Pripremite mešavinu začina tako što ćete sve začine iz prvog dela recepta dobro sjediniti i izmešati u većoj posudi.Krilcima isecite onaj zadnji deo jer na njemu nema mesa.Svako krilce dobro uvaljajte u začine, malo otresite višak i slažite u tepsiju.Pecite ih u zagrejanoj rerni oko 40 minuta, odnosno dok se ne stvori fina smeđa korica.Izvadite krilca iz rerne i premažite sa smesom od kečapa, meda i paprike.Vratite da pečete još 10 do 15 minuta.

#Recept

'