AKTUELNO

Isprobajte ovaj recept za neverovatno ukusnu poslasticu

Sastojci:

150 grama oštrog brašna

100 grama glatkog brašna

50 grama mlevenih badema

80 grama šećera

150 grama maslaca

kašičica praška za pecivo

2 žumanca

Nadev:

250 grama posnog sira

100 grama kisele pavlake

kašičica ekstrakta vanile

90 grama šećera

sok pola limuna

2 belanca

300 grama šljiva

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 Celzijusa. Prosejte glatko i oštro brašno, pa ga pomešajte s praškom za pecivo. Dodajte šećer, mlevene bademe, ohlađeni maslac naseckan na listiće i žumance. Umesite testo, formirajte u kuglu, zamotajte u prijanjajuću prozirnu foliju i staviti u frižider da odstoji 30 minuta. Očistite i iseckajte šljive. Izmešajte sir s pavlakom, šećerom, limunovim sokom i vanilom. Okrugli kalup obložite papirom za pečenje. Obložite ga razvaljanim testom po dnu i rubovima i izbodite viljuškom. Pecite testo oko 8 minuta. Napravite čvrsti sneg od belanaca pa ga lagano umešajte u smesu od sira. Izvaditi testo iz rerne, izlitjte po njemu nadev pa utisnute polovinu šljiva. Vratite pitu u rernu i pecite još oko 35 minuta.

#kuvar

'