Isprobajte ovaj recept za neverovatno ukusnu poslasticu
Sastojci:
150 grama oštrog brašna
100 grama glatkog brašna
50 grama mlevenih badema
80 grama šećera
150 grama maslaca
kašičica praška za pecivo
2 žumanca
Nadev:
250 grama posnog sira
100 grama kisele pavlake
kašičica ekstrakta vanile
90 grama šećera
sok pola limuna
2 belanca
300 grama šljiva
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 Celzijusa. Prosejte glatko i oštro brašno, pa ga pomešajte s praškom za pecivo. Dodajte šećer, mlevene bademe, ohlađeni maslac naseckan na listiće i žumance. Umesite testo, formirajte u kuglu, zamotajte u prijanjajuću prozirnu foliju i staviti u frižider da odstoji 30 minuta. Očistite i iseckajte šljive. Izmešajte sir s pavlakom, šećerom, limunovim sokom i vanilom. Okrugli kalup obložite papirom za pečenje. Obložite ga razvaljanim testom po dnu i rubovima i izbodite viljuškom. Pecite testo oko 8 minuta. Napravite čvrsti sneg od belanaca pa ga lagano umešajte u smesu od sira. Izvaditi testo iz rerne, izlitjte po njemu nadev pa utisnute polovinu šljiva. Vratite pitu u rernu i pecite još oko 35 minuta.
#kuvar