AKTUELNO

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa direktorom Svetske banke za finansije, konkurentnost i inovacije Alfonsom Garsijom Morom o reformama i ekonomskim rezultatima Srbije, tekućim projektima sa Svetskom bankom i planovima za buduću saradnju u toku ove i naredne godine.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, Moro je rekao da je cilj njegove posete da pruži podršku kapacitetima koje Srbija ima, kako bi uspešno stabilizovala svoju privredu i ubrzala trenutni rast.

On je naglasio da je važno da Srbija nastavi sa makroekonomskim reformama i stvori dominantniji privatni sektor, kao i da je za dalji napredak neophodno povećanje konkurentnosti u oblasti tehnologija i inovacija, ali i poljoprivrede.

U saopštenju se navodi da je premijerka istakla da će Srbija nastaviti sa stabilnim rastom bruto domaćeg proizvoda, kao i da se očekuje ostvarivanje projektovanog rasta od 3,5 odsto u 2019. godini.

Brnabić je izvestila predstavnike Svetske banke da se intenzivno radi na modernizaciji Poreske uprave i dodala da se u narednim danima očekuje usvajanje seta zakona koji će podići dalji rast elektronske trgovine, dok se na jesen očekuje usvajanje zakona iz oblasti intelektualne svojine i investicionih fondova.

Ona je dodala i da je pokrenut Fond za nauku čime je omogućeno konkurentno finansiranje nauke.

#Ana Brnabić

#Svetska banka

'