AKTUELNO

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa podsekretarkom i izvršnom direktorkom Kancelarije UN za projektne usluge (UNOPS) Grete Faremo o aktuelnim projektima ove kancelarije u Srbiji i mogućnostima daljeg unapređenja saradnje.

Premijerka Brnabić zahvalila je na dosadašnjoj pomoći UNOPS-a u realizaciji brojnih projekata, a pre svega, za pomoć u sanaciji štete od poplava u prethodnim godinama.

Prema njenim rečima, za Srbiju su od velikog značaja i projekti Kancelarije vezani za integrisanje zdravstvenog informacionog sistema i usklađivanje zdravstvenog sistema sa normama i standardima Evropske unije, kao i projekti za unapređenje društveno-ekonomskog položaja osetljivih grupa u našem društvu.

Grete Faremo istakla je da je jedan od ciljeva UNOPS-a stvaranje dugoročnog sistema podrške Srbiji, navodeći da je veoma zadovoljna dosadašnjom saradnjom sa Vladom Srbije.

Foto: Tanjug

Razgovarano je da jedan od vidova buduće saradnje bude intenzivnija pomoć i podrška mladima u Srbiji, kao nastavak dosadašnjih aktivnosti vlade u ovoj oblasti - ulaganje u inovacione tehnologije i start-ap sisteme i uvođenje inovacionih tehnologija u obrazovni sistem osnovnih škola u Srbiji.

Premijerka je rekla da će stupanje na snagu Sporazuma o otvaranju Kancelarije UNOPS-a u Beogradu u značajnoj meri olakšati realizaciju započetih projekata i omogućiti bolju saradnju sa ovom organizacijom, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

#Ana Brnabić

#Beograd

#Greta Faremo

#Kancelarija

#projekat

'