AKTUELNO

Nije dobro što Savez za Srbiju nije došao sa nekim kontruktivnim predlogom, idejom, sa nečim opipljivim, već je njihov jedini zahtev da predsednik Vučić ne učestvuje u predizbornoj kampanji, kaže Đukanović, dodajući da se ovakav zahtev ne bi mogao implementirati u zakon.

Nakon skupa vlasti i opozicije koji je danas održan na Fakultetu političkih nauka, član Predsedništva SNS Vladimir Đukanović kaže da je tema bila finansiranje stranaka, a da se njegova delegacija mahom složila i prihvatila predloge koje su izneli Crta, Cesid i Transparentnost Srbije.

Pročitajte još: Novi sastanak vlasti i opozicije o izbornim uslovima (FOTO)

- Nemam pravo da govorim o detaljima razgovora ali, barem što se naše stranke tiče, trudili smo se da sastanak bude kontruktivan. Mi smo inicirali polemiku i mogu slobodno da kažem da je više onih stvari koje smo prihvatili, a koje su predložili Cesid, Crta i Transparentnost Srbije – kaže Đukanović. Dodaje da su pojedini pripadnici opozicionih stranaka bili krajnje korekrni i konstruktivni, ali da mu i dalje nije jasno šta članovi Saveza za Srbiju žele.

Kaže i da mu je krivo što SzS nije došao sa nekim predlogom, sa nečim opipljivim, što bi moglo da se implementira u neki zakon.

Foto: Printscreen YouTube/Владимир Ђукановић

- Ovo što oni traže je prosto zakonski nesprovodivo i zaista mislim da se sa njihovim zahtevom čak i niko na skupu ne slaže – kaže Đukanović. Dodaje da je član LDP-a imao oštrije primedbe na dešavanja na izborima, kao i da je Rade Veljanovski dao neke konstruktivne predloge.

Složili su se, kaže, da postoje problematične stvari koje niko ne zna kako bi mogle da se reše, jer praksa ne dozvoljava da se isprave. U svakom slučaju, kako kaže, razgovori se nastavljaju 19. avgusta, kada će tema biti mediji.

- Nemam pravo da iznosim detalje, bilo je danas i čudnih predloga, a posebno onih koji se tiču medija. Jedan od takvih je zahtev da se zabrani oglašavanje u predizbornoj kampanji – kaže Đukanović, dodajući da je svakako dobro što je razgovora bilo, te da je postignuta saglasnost oko dosta pitanja, pa i oko ukidanja predizborne tišine.

#Vladimir Đukanović

'