AKTUELNO

Portparol CIK Valjmir Eljezi izjavio je da o slučaju trovanja i alergije kovertama sa glasovima pristiglim iz Srbije ne može ništa da kaže, da se to nije desilo u zgradi CIK već Ministarstva za infrastrukturu, prenosi Indeksonline.

-Događaj se nije zbio u Centru za brojanje i rezultate, već u prostorijama Ministarstva za infrastrukturu gde se nalazi glasačka služba. Rad u CRC-u odvija se nesmetano. Tužilac i policija su na mestu događaja i sprovode uviđaj. Za sada ne mogu ništa više da kažem. Molimo kontaktirajte policiju i državno tužilaštvo - odgovor je Eljezija.

Policija je izolovala mesto događaja i ne pušta nikoga da priđe.

Ranije danas mediji su javili da je došlo do pojave alergije nekoliko osoba koje su brojale koverte glasova na izborima 6. oktobra pristiglih iz Srbije, da je iz koverti izlazio jak miris, pa je dalje prebrojavanje prekinuto, dok je član CIK iz Srpske liste Stevan Veselinović, koji je bio prisutan tokom procesa brojanja glasova, rekao za Kosovo Onlajn da je takođe uzimao te koverte, da nije imao nikakvu reakciju niti osetio neki miris i da smatra da je sve urađeno kako bi se manipulisalo tim glasovima.

#CIK

#Glasanje

#Trovanje

'