AKTUELNO

Lider Dveri Boško Obradović kaže da su oni već postali "stožer za okupljanje u novi narodni opozicioni savez" i dodaje da su otvoreni za razgovor sa strankom Vuka Jeremića i pokretom "Dosta je bilo".

"U njemu se već nalaze 'Zdrava Srbija' Milana Stamatovića, Udruženi sindikati Srbije 'Sloga' i brojni radnički štrajkački odbori širom Srbije. Otvoreni smo za razgovor sa Jeremićevom strankom i Pokretom 'Dosta je bilo', rekao je Obradović za današnje "Večernje novosti".

Dveri, kako kaže, ne doživljavaju sebe kao desnu stranku, već kao "rodoljubivu političku organizaciju koja se zalaže za porodičnu politiku, podršku domaćoj privredi i poljoprivredi, kao i pravno i socijalno ugrožene građane Srbije".

Na pitanje da li su spremni na razgovor o takvoj koaliciji, u DJB napominju da su oni stranka centra, ali da sarađuju sa "kredibilnim ljudima - i sa levice i sa desnice".

GUBITNIKA NAPUŠTAJU SVI! Saše Jankovića se STIDE I NAJBLIŽI

"Istakli smo prvi svoje principe, program i ljude još u julu mesecu. Očekujemo da i druge relevantne opcije koje mogu samostalno da pređu cenzus istaknu svoje. Tek tada se stiču uslovi za ozbiljan razgovor i za pravljenje zajedničke liste za Beograd", kažu u DJB.

Relevantne političke opcije će, kako dodaju, onda oko sebe okupiti manje opcije koje ne mogu samostalno na izbore, kako ne bi gubili opozicione glasove.

U Dosta je bilo poručuju da ovog puta "za razliku od predsedničkih izbora više ne čekaju nikoga" i najavljuju početak kampanje na terenu do kraja septembra.

U timu Vuka Jeremića koji ovih dana intenzivno radi na pripremama za formiranje stranke, nisu želeli da komentarišu mogućnost udruživanja na opozicionoj desnici, navode "Novosti".

#Dveri

#Saša Janković

#Vuk Jeremić

'