AKTUELNO

Državna sekretarka u MUP-u Srbije Biljana Popović Ivković potvrdila je danas da su identifikovani mladići koji su nosili improvizovana vešala na protestima u subotu u Beogradu. Ona je naglasila da se radi o pristalicama pokreta Dveri i Saveza za Srbiju.

- Naravno, neozbiljno je negiranje ovog nedemokratskog čina od strane Dragana Đilasa tako i drugiz lidera SzS. Uhapsili smo i osobu sa automatskim oružjem,koja je pretila sinu predsednika Srbije, ali i još jedno lice koje je pretilo smrću ćerki i sinu predsednika Vučića. I oni su pristalice SzS - rekala je Popović Ivković.

Kako kaže, vešala i pretnje su direktna posledica ostrašćene retorike i mržnje SzS, i direktna pretnja takođe svima koji misle drugačije.

- Mi ćemo procesuirate sve one koji na bilo koji način žele da ugroze bilo čiju bezbednost. Nasilje je opasna stvar. Ne čudi što imamo sve više pretnji na društvenim mrežama, a žrtve su postala i deca. U ovom slučaju deca predsednika Srbije kojima se preti silovanjem i ubistvom. Sva deca u Srbiji su bezbedna, i mi nećemo dozvoliti ugrožavanje njihove bezbednosti zbog nedosanjanog sna i želje da se vrate na vlast - naglašava ona i pita se kako će sada da reaguje Dragan Đilas, jer kako kaže, njegovo “izvini” gubi na značaju, naglašavajući da nema opravdanja za ovakvo ponašanje.

- Svaki vid nasilja u ovom društvu biće sankcionisan - rekla je Popović Ivković.

#Biljana Popović Ivković

'