AKTUELNO

Državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković smatra da hapšenje tri osobe u „Dajrekt mediji“ i javnom servisu, koji su osumnjičeni za zloupotrebe, potvrda da je Dragan Đilas ozbiljno zloupotrebio državne funkcije.

- Javna tajna je bila svih prethodnih godina da je Dragan Đilas glavni i odgovorni urednik svih medija, da on upravlja medijima, i Verica Barać ga je označila kao nekoga ko je mag u medijima – navela je ona.

Podsetila je da je policija je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapsila tri osobe zbog sumnje da su zloupotrebile položaj u kompaniji „Dajretk medija“ i RTS-u i oštetile javni servis i građane Srbije za 688 miliona dinara. Za jednom osobom je raspisana poternica.

Prema njenim rečima, oni su osumnjičeni da su ta krivična dela izvršili u periodu od avgusta 2009. do 2018. godine.

- Zaključivanjem ugovora o poslovnoj saradnji „Dajrekt medija“ je dobila ozbiljne privilegije, zapravo monopol, suprotno zvaničnim cenovnicima RTS. Pored popusta, dobili su i pravo na određeni broj sekundi i pravo na odabir najatraktivnijeg vremenskog perioda za oglašavanje. Po istim uslovima se saradnja nastavila od 2009. do 2018. godine – navela je Popović Ivković.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je dodala, tužalaštvo je saslušalo osumnjičene i nije im određen pritvora, a postupak se nastavlja.

- Juče smo saznali da je Dragan Đilas dok je bio na vlasti, u vrhuncu moći, sve vreme razvijao sopstveni biznis i radio sa državnim preduzećima. Đilas je crpio državne resurse dok je bio na najodgovornijim funkcijama – istakla je Popović Ivković.

Podsetila je da su Đilasove firme u Češkoj su ostvarile 74.000 evra.

- Kako je uspeo da napravi imovinu vrednu 25 miliona evra? To nije sve. Bio je vlasnik firmi preko čijih je računa prešlo 60 milijardi dinara. U periodu kada je na vlasti njegove firme ostvaruju 60 milijardi dinara prometa poslujući sa državom. Potvrili smo da je ozbiljno zloupotrebio državne funkcije – naglasila je Popović Ivković.

#Biljana Popović Ivković

'