AKTUELNO

Državna sekretarka u MUP Biljana Popović Ivković pozvala je danas potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić da ne iznosi neistine o Ministarstvu unutrašnjih poslova i radu policijskih službenika, a u vezi s navodnim formiranjem parapolicije.

-Šokirana sam neodgovornošću nekoga ko je narodni poslanik, a ko već danima iznosi apsolutne laži i pravi konstrukcije na kojima bi joj pozavideli i pisci holivudskih blokbastera, nanoseći bez trunke srama štetu i ugledu institucija i ugledu države Srbije - rekla je državna sekretarka u izjavi za medije, pominjuću 'iskonstruisanu priču' Tepićeve o formiranju parapolicije.

Tepić je, navodi državna sekretarka, najpre pomenula nekakvu inicijativu jedne od organizacija iz civilnog sektora za formiranje građanskih patrola, a danas je, dodala je, pokušala lažno da je predstavi kao projekat Ministarstva unutrašnjih poslova.

-Pomenuta je najpre nekakvu inicijativu jedne od organizacija iz civilnog sektora za formiranje građanskih patrola danas pokušala lažno da predstavi kao projekat Ministarstva unutrašnjih poslova. Niti je reč o projektu MUP-a, niti MUP u istom učestvuje, niti je štaviše MUP bilo ko kontaktirao na temu pomenute inicijative - navodi Popović Ivković.

Kako još navodi u saopštenju, nakon toga, Tepić je nastavila sa iznošenjem lažnih informacija da MUP već sarađuje sa pomenutom organizacijom i navela imena nekih ljudi za koje tvrdi da su zvanični saradnici Ministarstva.

-I opet je reč o apsolutno netačnim tvrdnjama, što je lako proverljivo. Tepićkina tvrdnja da to što je neko savetnik u jednom od na desetine policijskih sindikata dokazuje da je reč o saradniku MUP-a verovatno najbolje razotkriva i da ona plasira svesno i namerno pomenute manipulacije - dodaje ona.

Kao narodni poslanik Tepićka odlično zna da je sloboda sindikalnog organizovanja zajamčena Ustavom i da se MUP, tvrdi Popović Ivković, ni po kom osnovu ne može mešati u organizaciju ni sindikata, kao ni udruženja građana. Da činjenica da ste saradnik nekog sindikata ili udruženja svakako nije isto što i saradnik MUP-a suvišno je i objašnjavati.

-Suma sumarum, Tepićka zapravo odlično i sama zna da je sve što je danas izgovorila samo sijaset apsolutnih laži, koje je plasirala zarad smišljenog pokušaja da obmane javnost Srbije - zaključuje ona.

#Biljana Popović Ivković

#Marinika Tepić

'