AKTUELNO

SZS ima jednu vrlo opasnu politiku. Ne vide da su građani zgroženi i da ne veruju da se u 21.veku mogu videti vešala u centru Beograda, rekla je, državna sekretarka u ministarstvu unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković.

- Vešala su sinonim za egzekuciju. U Drugom svetskom ratu na najmonstruozniji način nacisti su ubijali naše rodoljube. Bila sam potpuno šokirana kada sam videla vešala u centru Beograda. SZS koji organizuju te građanske proteste su zapravo promoteri nasilja u Srbiji. Simbol njihove politike su vešala i to je ono što je zastrašujuće – rekla je Popović Ivković.

Kako kaže, dozvolili su da se takvo nešto pojavi na ulicama Beograda, i još su ih, dodaje, dali u ruke maloletniku.

- Pitam se zašto ih Dragan Đilas nije nosio, ili Vuk Jeremić, ili Boško Obradović. Bar da se ogole do kraja. Oni imaju potpuno nasilnu politiku i mislim da to vrlo svesno rade. To je jedna vrlo opasna politika, a ono što je začuđujuće jeste, to što se oni toga ne stide. Ne vide da su građani zgroženi i da ne veruju da se u 21.veku mogu videti vešala u centru Beograda, od strane Dragana Đilasa – rekla je Popović Ivković.

Prema njenim rečima, najgore je što njih istina uopšte ne interesuje.

- U situaciji kada smo mi u MUP-u potvrdili da smo identifikovali lica, o kome se radi i kom pokretu pripadaju. Oni negiraju istinu i kreću u napad. Onda je nastupila nova histerija. Kada ih je istina ogolila, onda su pribegli tome da omalovaže sama vešala i relativizacije svega toga – rekla je Popović Ivković.

Kako kaže, oni su maheri da zloupotrebljavaju nesreće i to im je, kako dodaje, isto tako deo programa.

Foto: TvPink Printscreen

Podsetila je i na zloupotrebu smrti Olivera Ivanovića.

- Oni sada anatemišu njegovu suprugu. Zgražavam se i ne verujem šta vidim svojim očima. To su ljudi koje samo deklarativno zalažu za demokratiju. U njihovo vreme niti se govorilo, niti pisalo o nasilju. To je bilo vreme kada je Dragan Đilas bio glavni i odgovorni urednik svih medija – rekla je Popović Ivković.

Podseća na „slobodu medija“ od 2008.do 2012. i kako kaže, njegova priča o zalaganju za takozvanu slobodu medija, više je nego licemerna.

- Njihova politika je politika laži i obmane. Laži što više i što češće, izmišljaj teme – rekla je Popović Ivković.

#Biljana Popović Ivković

#SZS

'