AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda, Andreja Mladenović rekao je da se radi na sređivanju grada, kao i to da je prošle godine Beograd posetilo milion stranih turista.

Mladenović je rekao za „Kontraviziju“ da je Beograd imao nekoliko velikih manifestacija od početka godine i da je u januaru bio veći broj stranih turista u odnosu na isti mesec prošle godine.

- Idemo krupnim koracima napred, a to uliva nadu. Zato radimo puno na sređivanju grada. Sređujemo bulevare, što se moglo videti prošle godine. Naravno, bilo je puno pritužbi, zašto radimo Ruzveltovu, zašto radimo Bulevar Oslobođenja, zašto se radi Slavija, a ja kažem „samo ih nismo radili 35 godina“ – istakao je Mladenović.

Foto: Printscreen

Kako dodaje, bilo je raznih primedbi, ali ipak se vidi jedno ozbiljno poboljšanje.

- Ima preko 200 novih fasada, grad mnogo lepše izgleda. Sređeni su bulevari, Kosančićev venac, Obilićev venac, vidi se jedno ozbiljno bujanje grada u svakom smislu. To je vrlo važno, to privlači strane turiste. Milion stranaca prošle godine u Beogradu, dva i po miliona noćenja, to je jedan ozbiljan potencijal u smislu privrede i ekonomije – naglasio je Mladenović.

On kaže da će nastaviti tako da se radi i da je to jedini način da Beograd bude bolji i lepši, kao i da se lepše i bolje živi.

Foto: Printscreen

- Bilo je primedbi i „Šta će nam stranci“, pa morate da razmišljate da neko u ovaj grad treba da dođe. Mislim da će u narednom periodu to biti jedan od glavnih zadataka koje imamo pred sobom. Lepo je čuti strane jezike, a mi na to nismo navikli – rekao je Mladenović.

Celu emisiju "Kontravizija" možete pogledati u videu koji sledi:

#Andreja Mladenović

#Beograd

#Kontravizija

'