AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović istakao je važnost dobre saradnje grada Beograda i Ministarstva odbrane, prilikom današnjeg obilaska centara ovog ministarstva na Voždovcu i Zvezdari.

Cilj posete bilo je sagledavanje stanja i toka izvršenja građevinskih radova na unutrašnjem uređenju prostorija Centra na Voždovcu i sagledavanja mogućnosti za prostorno proširenje Centra na Zvezdari.

Mladenović je informisan o organizacionim promenama Regionalnog centra Ministarstva odbrane Beograd, ali i o značaju i obimu poslova iz domena planiranja i priprema za odbranu, vojne, radne i materijalne obaveze, saopštio je Sekretarijat za informisanje.

Zamenik gradonačelnika je stekao uvid u uslove života i rada i potrebe pripadnika centara, a u razgovoru sa njima izrazio je spremnost da Grad i u narednom periodu pruža pomoć i podršku u okviru mogućnosti.

Grad Beograd je spreman da pomogne u nabavci pokretnih materijalnih sredstava koje bi u vidu donacija bile dodeljene centrima Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu. Od devedesteih godina nije se značajnije ulagalo u teritorijalne organe u nadležnosti Regionalnog centra Ministarstva odbrane Beograd, rekao je Mladenović.

Pripadnici Regionalnog centra Ministarstva odbrane Beograd saopštili su da je poseta zamenika gradonačelnika značajna, kao i podrška koju grad pruža strukturi Ministarstva odbrane koja je direktno nadležna za Grad Beograd.

Definisani su sistemski modaliteti za unapređenje odbrambenih priprema na nivou grada Beograda, kao i aktivnosti u okviru saradnje sa Regionalnim centraom Ministarstva odbrane Beograd povodom prdstojećeg Dana Vojske Srbije i stogodišnjice obeležavanja Prvog svetsko rata., kaže se u saopštenju.

#Andreja Mladenović

#Vojska

'