AKTUELNO

Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda zakazana je za 9. maj, a zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović podsetio je da se predsednik Skupštine grada bira na predlog najmanje jedne trećine odbornika.

On je objasnio i da je za izbor prvog čoveka gradske skupštine potrebna apsolutna većina, te da ista pravila važže i za njegovog zamenika. Mladenović je dodao da gradonačelnika predlažže predsednik Skupštine grada Beograda.

- Predsednik i zamenik predsednika biraju se iz redova odbornika. Kad je reč o sekretaru Skupštine grada Beograda, on mora da bude diplomirani pravnik i da ima određeni broj godina radnog iskustva. Nakon izbora svih njih, po poslovniku i statutu grada smatra se da je skupština konstituisana - istakao je Mladenović, saopšteno je iz Sekretarijata za informisanje Grada Beograda.

Odborničke grupe se formiraju na konstitutivnoj sednici, naveo je Mladenović, ali to je moguće i kasnije, tokom čitavog mandata.

Sednica Skupštine grada Beograda zakazana je za 9. maj, a sednicom će predsedavati najstariji odbornik, uz pomoć dva odbornika izabranih na predlog dve najveće odborničke grupe.

#Andreja Mladenović

#Beograd

#Gradonačelnik

#Skupština

'