AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 22. jun.

VREMENSKA PROGNOZA

U Srbiji će biti sunčano i veoma toplo a od petka se očekuju temperature i do 37 stepeni. Poslepodne, u planinskim predelima, a uveče i na severozapadu zemlje doći će do lokalnog razvoja oblačnosti i retkih pljuskova sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometerološki zavod. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 12 do 21 a najviša dnevna do 34 stepena. I u Beogradu će biti sunčano i veoma toplo.

Foto: Andrej Nihil

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar će nastaviti rast prema evru za 0,1 odsto i dostići novu maksimalnu vrednost prema evru u ovoj godini, a zvanični srednji kurs će iznositi 121,8722 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će biti jači prema evru za 1,0 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti jači za 1,2 procenta. Indikativni kurs dinara prema dolaru je danas oslabio za 0,1 odsto na 109,4202 dinara za jedan dolar.

Foto: Beta

STANJE NA PUTEVIMA

Saobraćaj u Srbiji je ovog jutra umerenog intenziteta, a na autoputevima, kao i na glavnim državnim putevima vozače očekuje dobra prohodnost, povoljne vremenske prilike i dobra vidljivost, saopštio je AMSS. Iz AMSS-a savetuju vozače da budu oprezniji na deonicama u višim predelima zemlje zbog mogućih kratkotrajnih pljuskova, jer su kolovozi klizavi i mokri, a ima i učestalih odrona. Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, na graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Foto: Tanjug

SAVET LEKARA

Tokom noći u Beogradu se dogodilo pet saobraćajnih nezgoda u kojima je povređeno pet osoba, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Nikako ne treba izlaziti u najtoplijem delu dana, od 11 do 17 časova, a ko mora nek zaštiti glavu i namaže se kremom sa zaštitom od UV zraka. Hronični bolesnici da uzimaje propisanu terapiju, smanjiti fizičku aktivnos, a ko putuje da krene u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima. Unositi dovoljno tečnosti.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Narodna Banka Srbije

#RHMZ

#Savet

'