AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 5. jun.

VREMENSKA PROGNOZA

Foto: Pink.rs

U Srbiji će biti promenljivo oblačno, toplo i sparno, mestimično s pljuskovima i grmljavinom, a ponegde se očekuju i vremenske nepogode s jakim pljuskom i gradom. Duvaće slab i umeren južni i jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura od 14 do 20, najviša dnevna od 27 do 31 stepena. U Beogradu će biti promenljivo oblačno i toplo, poslepodne sa pljuskom i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura oko 29 stepeni Celzijusa.

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Foto: Beta

Dinar će danas ojačati prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs će iznositi 122,3165 dinara za evro, što je nova rekordna vrednost srpske valute prema novčanoj jedinici evrozone u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije.Indikativni kurs dinara prema dolaru je porastao u petak za 0,6 posto na 108,4655 dinara za jedan dolar. Dinar je prema američkoj valuti jači za 3,4 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem jači za 1,7 posto.

STANJE NA PUTEVIMA

Saobraćaj u Srbiji ovog jutra je umerenog intenziteta na auto-putevima i svim frekventnim saobraćajnicama , dok je veći broj vozila na prilazima gradovima i u samim gradskim sredinama, što je i očekivano za prvi radni dan u nedelji, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Foto: Tanjug

SAVET LEKARA

U Beogradu se tokom noći dogodilo pet saobraćajnih nezgoda u kojima je povređeno šest osoba, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Hronični bolesnici da uzimaju terapiju i da se ne bave preteranom fizičkom aktivnošću. Treba uzimati što više tečnosti, čuvati se od nepredviđenih situacija. Zaštititi se od sunca od 11 do 16 časova i konzumirati voće i povrće. Jesti laganu hranu.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Nada Macura

#Narodna Banka Srbije

#RHMZ

'