AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 1. jun.

VREMENSKA PROGNOZA

U Srbiji će biti nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a moguće su i obilnije padavine, najpre na jugu i zapadu zemlje. Vetar slab i umeren severozapadni. Jutarnja temperatura od 10 do 19 stepeni a najviša dnevna od 26 do 31 stepen. I u Beogradu će biti promenljivo oblačno i toplo sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab do umeren severozapadni. Jutarnja temperatura oko 19 a najviša dnevna 29 stepeni.

Foto: Andrej Nihil

KURS NARODNE BANKE

Dinar je ojačao danas prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosi 122,5722 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Ovo je nova najviša vrednost dinara prema evru u ovoj godini. Indikativni kurs dinara prema dolaru je ojačao za 0,6 odsto na 109,0888 dinara za jedan dolar. Dinar je prema američkoj valuti jači za 3,9 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem jači za 1,3 posto.

Foto: Pixabay.com

STANJE NA PUTEVIMA

Saobraćaj u Srbiji je ovog jutra umerenog intenziteta, putevi su suvi i prohodni, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Povremeni popodnevni pljuskovi koji su najavljeni za danas, otežavaće saobraćaj u popodnevnim časovima, upozorio je AMSS. Putnička vozila na našim graničnim prelazima, prema podacima Uprave granične policije, zadržavaju se do 20 minuta, a kamioni na graničnom prelazu Horgoš čekaju oko 90 minuta.

Foto: Tanjug

SAVET LEKARA

Tokom noći u Beogradu su se dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe povređene, a jedna osoba je pronađena mrtva u stanu, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Danas treba poneti kišobran i čuvati se nevremena. Unositi dovoljno tečnosti, uzimati vitamine i jesti laganu hranu. Hronični bolesnici da uzimaju terapiju i da se ne preteruju sa fizičkim aktivnostima.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Nada Macura

#Narodna Banka Srbije

#RHMZ

#Savet

'