AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 6. jun.

VREMENSKA PROGNOZA

Foto: Pink.rs

U Srbiji će biti promenljivo oblačno, toplo i sparno, mestimično s pljuskovima i grmljavinom, a ponegde se očekuju i vremenske nepogode s obilnijim padavinama, pojavom grada i olujnim vetrom. Vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura kretaće se od 14 do 20, a najviša dnevna od 28 do 32 stepena Celzijusa. U Beogradu će biti promenljivo oblačno i toplo sa lokalnim pljuskom i grmljavinom.

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Foto: Pixabay.com

Dinar nastavlja trend jačanja prema evru za 0,1 odsto na dnevnom nivou, i zvanični srednji kurs će iznositi 122,2320 dinara za evro, što je nova najviša vrednost domaće valute prema novčanoj jedinici evrozone u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije. Indikativni kurs dinara prema dolaru je danas stagnirao na 108,6217 dinara za jedan dolar.

STAJE NA PUTEVIMA

Foto: Pink.rs

Saobraćaj je ovog jutra umerenog intenziteta, odvija se po suvim kolovozima i bez zastoja van većih gradova, ali usporeno na deonicama gde ima radova, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Putička vozila na našim graničnim prelazima, prema informacijama Uprave granične policije, zadržavaju se do 20 minuta. Teretna vozila na graničnom prelazu Horgoš sa Mađarskom čekaju oko 120 minuta.

SAVET LEKARA

Foto: Pixabay.com

Tokom noći u Beogradu su se dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima su povređene četiri osobe, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Danas treba poneti kišobran, ali i lepezu, ili nešto drugo za rashlađivanje. Čuvati se sunca u najtoplijem delu dana i zaštititi kožu i glavu, kremama i šeširima. Unositi dovoljno tečnosti i čuvati se u saobraćaju. Šetnje u ranim jutarnjim ili kasnim večernjim satima.

#AMSS

#Lekar

#Nada Macura

#Narodna Banka Srbije

#RHMZ

#Savet

'