AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 23. jun.

VREMENSKA PROGNOZA

U Srbiji će biti pretežno sunčano i veoma toplo. Poslepodne na severu Srbije, a uveče i u ostalim krajevima osveženje, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, saopštio je RHMZ. U popodnevnim časovima na severu Srbije, a uveče i noću i u ostalim krajevima moguća je lokalna pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa jakim pljuskom, gradom i olujnim vetrom. Duvaće slab i umeren, zapadni i jugozapadni vetar. Najniža temperatura od 13 do 21, najviša od 33 do 37 stepeni.

Foto: Tanjug

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas iznosi 121,7544 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, ali je ovo nova najviša vrednost srpske valute prema evru u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije. Od početka godine, dinar je prema evru porastao za 1,4 posto.  Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio za 0,1 odsto na 109,0794 dinara za jedan dolar.

Foto: Pixabay.com

STANJE NA PUTEVIMA

Saobraćaj u Srbiji ovog jutra je pojačan na putevima na auto-putevima i putevima koji vode ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Iz AMSS-a savetuju vozače da za duži put biraju rane jutranje ili kasnije popodnevne sate zbog najavljene visoke temperature. U toku je građevinska sezona pa je izmenjen režim saobraćaja na mnogim deonicama, što od vozača zahteva dodatnu pažnju i oprezniju vožnju.

Foto: Pink.rs

SAVET LEKARA

U Beogradu se protekle noći dogodila jedna saobraćajna nezgoda, u kojoj su lakše povređene dve osobe, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Danas ko ne mora najbolje da ne izlazi iz kuće, a ko mora, nek obavezno ponese flašicu sa vodom. Telo treba zaštititi od štetnih zračenja, a na glavi obavezno nositi šešir. TReba izbegavati preteranu fizičku aktivnost. Ko kreće na odmor treba da krene na putu u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Nada Macura

#Narodna Banka Srbije

#RHMZ

'