AKTUELNO

Avantura “Čudesni Spajdermen” (2012) večeras, Pink Premium u 22.00

Umesto četvrtog nastavka naučno-fantastične franšize zasnovane na Marvelovom stripu o superheroju Spajdermenu, na pedesetogodišnjicu ovog lika, 2012. godine, snimljen je film koji nas vraća na početak te priče – “Čudesni Spajdermen” (eng. Amazing Spiderman), na programu Pink Premium večeras u 22 sata. Kada je reditelj prva tri filma, Sem Rejmi, odustao od nastavka, studio Soni Pikčers odlučio se na to da obnovi franšizu. Pisanje scenarija povereno je Džejmsu Vanderbiltu, koji je bio u planu i za četvrto ostavrenje, a rediteljsku palicu preuzeo je Mark Veb.

Foto: Promo

Umesto Tobija Magvajera u naslovnoj ulozi, našao se Endru Garfild, dok njegovu simpatiju u filmu tumači Ema Stoun. Te simpatije sa platna preneli su i na život, započevši tada emotivnu vezu, koja, uz po neki raskid, traje i danas. U ostalim ulogama su: Ris Ivans, Denis Liri, Martin Šin, Sali Fild... Glavni junaci našli su se i dve godine kasnije u drugom delu ovog ostvarenja, a planirana su i još dva nastavka, ali je snimanje otkazano.

Foto: Promo

Dakle, idemo iz početka – Piter Parker, srednjoškolac naklonjen fotografisanju, ostavljen je kao dete na čuvanje stricu Benu i tetki Mej. Do toga je došlo pošto je Piterov otac, Ričard Parker, radio za kompaniju Oskorp, koju je osnovao otac Piterovog najboljeg druga, Norman Ozborn. Ričard je izumeo formulu za presađivanje živoinjske DNK u ljudski, a kako je Norman želeo da mu je oduzme, Ričard je to odbio shvativši da ima loše namere, pa je nakon toga morao sa suprugom da napusti grad, a petogodišnjeg sina Parkera da ostave kod strica i tetke.

Foto: Promo

Kada je postao srednjoškolac, Parker jednog dana odlazi u kompaniju Oskorp, na predavanje koje drži njegova drugarica iz odeljenja, Gven Stejsi, u koju je zaljubljen. Tamo upoznaje očevog kolegu, dr Konorsa, koji je zadivljen njegovim znanjem, pa ga uvodi u prostoriju sa paucima za naučna istraživanja, kojima je presađena Ričardova formula. Tu dolazimo do zapleta – jedan pauk uspeva da se oslobodi i ujeda Pitera za vrat. Od tog trenutka, on postaje sasvim druga osoba, sa neverovatnim moćima. Sledi ubistvo strica Bena, nakon čega se Piter zaklinje da će ga osvetiti i postaje Spajdermen odlučan da zašiti svet od zlih ljudi.

Foto: Promo

Ne propustite avanturu “Čudesni Spajdermen” večeras od 22 sata na Pink Premium. Ovaj, ali i mnoga druga filmska ostvarenja možete gledati bilo kada, bilo gde uz Klik TV! Autor: J. P.

#Ema Stoun | Emma Stone

#Film

#Klik Tv

#Pink Premium

#Televizija Pink

#Čudesni Spajdermen (2012)

'