separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

tv

DENZEL VOŠINGTON kao dispečer koga je tumačio legendarni VOLTER MATAU


Akcija “Otmica u metrou 123” (2009) večeras u 22.00 na Pink Premium


Najprodavniji roman 1973. godine američkog pisca Mortona Fridguda, doživeo je godinu dana kasnije prvu ekranizaciju sa Volterom Matauom (1920–2000) i Robertom Šoom (1927–1978) u glavnim ulogama, a 2009. reditelj Toni Skot snimio je novu verziju filma “Otmica u metrou 123” (eng. Taking of Pelham 123), koju Pink Premium prikazuje večeras u 22 sata. Akcionu triler priču smeštenu u savremeni Njujork nose zvezde Holivuda – dvostruki oskarovac Denzel Vošington i Džon Travolta. U ostalim ulogama su Luis Guzman, Džon Torturo, Džejms Galdafini...

Autor: Promo

Kao omaž legendarnom glumcu Volteru Matau, Denzel Vošington tumačeći isti lik kao i on u filmu nosi žutu košulju i višebojnu kravatu, što je obrnuto od Volterovog kostima, a i ime mu je promenjeno – umesto Zahari Garber, kako je bilo u originalu, nazvan je Volter Garber.

Autor: Promo

Autor: Promo

Fridgud je roman napisao inspirisan porastom kriminala u Njujorku i terorističkim napadima širom sveta s početka sedamdesetih, ali priča se podjednako isto čita i danas. Na početku upoznajemo dispečera njujorške podzemne železnice, Voltera Garbera, kome se uobičajeni radni dan pretvara u potpuni haos kada sazna da je lokomotiva sa dvadesetak putnika oteta. Otmičare predvodi Rajder, koji je sa teško naoružanom četvoročlanom bandom do detalja osmislio pakleni plan – ukoliko mu gradske vlasti u roku od jednog sata ne predaju milion dolara, njegovi ljudi će početi da ubija putnike.

Autor: Promo

Dok napetost raste, Garber koristi svo svoje znanje i iskustvo o sistemu podzemne železnice, ne bi li nadmudrio Rajdera i oslobodio taoce. Međutim, jednu zagonetku Garber ne može da reši: čak i ako otmičari dobiju novac, kuda i kako planiraju da pobegnu iz podzemlja?

Autor: Promo

Ne propustite akcioni krimić “Otmica u metrou 123” večeras u 22.00 na Pink Premium.

Ovaj, ali i mnoga druga filmska ostvarenja možete gledati bilo kada, bilo gde uz Klik TV!

Autor: J. P.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti