AKTUELNO

Član Glavnog odbora SNS Dušan Kozarev izjavio je danas da je prirodno što se DSS uzbudila zbog ukazivanja na činjenicu da se u Rezoluciji 1244 ne pominje Srbija, već SR Jugoslavija, jer su upravo oni nečinjenjem dozvolili da se Crna Gora odvoji od Srbije i učinili da državna zajednica prestane da postoji.

- Zato stranke nekadašnjeg DOS-ovskog režima ništa ne uzrujava više nego kada se neko usudi da ih suoči sa gresima iz prošlosti - naveo je Kozarev u pisanoj izjavi.

Kaže i da ne može kao državotvorna snaga da se predstavlja stranka odgovorna za raspad sopstvene države i dodaje da je razumljivo da DSS ne može da im oprosti što je na to podsećaju.

- DSS bi da danas suludim idejama o zamrzavanju konflikta razori i ovo države što nam je ostalo, misleći, kao i onda kada se odvajala Crna Gora, da se problemi mogu rešiti sami od sebe, zabijanjem glave u pesak - naveo je Kozarov.

Kako je naveo, DSS je kumovala raspadu naše zemlje i građani im neće pružiti priliku da to ponove.

- Građani srećom prepoznaju one koji idu u susret problemima i poverenje poklanjaju onima koji probleme rešavaju, a ne dopuštaju da ih problemi sustižu - naveo je Kozarov.

On je reagovao na navode DSS, koja je kritikovala izjavu predsednika Aleksandra Vučića da u Rezoluciji 1244 SB UN ne piše nigde Srbija, već SRJ i navela da je Srbija pravna naslednica i SRJ i državne zajednice SCG.

#Demokratska stranka Srbije

#Dušan Kozarev

#Srbija

#Zemlja

'