AKTUELNO

Licemerno je da iz DSS, u čije je vreme jednostrano proglašena nezavisnost takozvanog Kosova, stižu optužbe za nekakvu "predaju" teritorije, ocenuje član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Dušan Kozarev i poručuje da je jedini program DS S mržnja prema predsedniku Aleksandru Vučiću.

Ističe da su SNS i predsednik Aleksandar Vučić odličili da daju sve od sebe da se dođe do održivog i komprimisnog rešenja, koje će biti na korist i Srbima na KiM i Srbima u centralnoj Srbiji i da na KiM dobijemo više nego što sada imamo.

- DSS je najodgovornija za gubljenje teritorija i prodaju države. U vreme vladavine DS S-a raspala se zajednička država, Crna Gora je izašla iz Državne zajednice, a DŠ je sa svojim tajkunima pljačkaškim privatizacijama rasporodao celu Srbiju, sve firme koje su vredele, veliki broj građana je ostao bez posla, a država i narod dovedeni su do prosjačkog štapa - kaže Kozarev.

U saopštenju navodi da je predsednik DSS Miloš Jovanović danas ponovo pokazao da je SNS bila u pravu kada je ukazivala na to da je jedini program DS S-a mržnja prema predsedniku Vučiću i "ništa više od toga".

- Licemerno je da od stranke u čije vreme je jednostrano proglašena nezavisnost tzv. Kosova, a zahvaljujući njihovom 'pregovaranju' desio se najveći pogrom Srba sa KiM, a da oni prstom nisu mrdnuli, stižu optužbe za nekakvu 'predaju' teritorije - rekao je Kozarev.

Sada se DSS, dodaje, minorna i po članstvu i po podršci zanemarljiva stranka koju po celoj Srbiji napuštaju preostali članovi, svodeći je na mikroskopske ostatke, usuđuje da deli lekcije koje sama nikada neće naučiti.

- Da li je nakaradno to što tražimo rešenje ili treba kao oni da sedimo i čekamo da bismo na kraju izgubili sve, budući da i sama Rezolucija 1244 predviđa kao konačno rešenje poguban model iz Rambujea - upitao je Kozarev.

#Aleksandar Vučić

#Demokratska stranka Srbije

#Dušan Kozarev

'