AKTUELNO

Član Glavnog odbora SNS Dušan Kozarev istakao je danas da Saša Janković treba da prestane da zloupotrebljava gubitak porodice Olivera Ivanovića i da, ako želi, pomogne u rasvetljavanju tog monstruoznog zločina.

- Saša Janković, ako ni zbog čega drugog, onda zbog elementarne pristojnosti, da prestane da zloupotrebljava bol i gubitak porodice Olivera Ivanovića, i da, ako baš žarko želi da pomogne u rasvetljavanju tog monstruoznog zločina, odgovore na postavljena pitanja zatraži u Prištini. On će tamo biti dobrodošao, jer separatisti u Prištini visoko cene njegovo lobiranje za samoproglašenu kosovsku nezavisnost - naglasio je Kozarev u saopštenju.

On ističe da pre nego što Janković ode u Prištinu da razgovara sa svojim istomišljenicima, treba da odgovori srpskoj javnosti ko ga je nagovorio da nudi samoproglašenom Kosovu dve stolice u Ujedinjenim nacijama i da li je za tu inicijativu dobio honorar ili to čini iz ubeđenja.

- Janković treba da odgovori i zašto u vreme dok je bio zaštitnik građana nije pokazivao nikakvo interesovanje za Srbe na Kosovu i Metohiji, pa ni za Olivera Ivanovića. Da li je Janković samoinicijativno kao zaštitnik građana izuzeo Kosovo i Metohiju iz svoje nadležnosti i odbijao da napiše makar jedan red o položaju Srba koji tamo žive, ili ga je neko posavetovao da tako postupi? Konačno, planira li Janković da, zbog programskih sličnosti, formira koaliciju sa Aljbinom Kurtijem i njegovim Samoopredeljenjem? - naveo je Kozarev.

Predstavnici Pokreta slobodnih građana, okupili su se i ovog petka ispred zgrade Predsedništva kako bi kako kažu, posle šest meseci zatražili odgovore o ubistvu Olivera Ivanovića.

Predsednik PSG Janković pitao je, na tom skupu, dokle se stiglo sa istragom, koji su rezultati naših državnih organa, kao i da li će predsednik Srbije na sastanku iduće nedelje Hašimu Tačiju postaviti pitanje o istrazi, kao i zašto su, kako tvrdi, i šest meseci posle ubistva Ivanovića "vrata zatvorena" za ovo pitanje.

#Dušan Kozarev

#SNS

'