AKTUELNO

U poslednje tri i po godine vraćeno je 500 miliona evra duga koje su ostavili Đilas i Šapić.

Gradski odbor SNS Beograda organizovao je danas akciju - performans "Počnimo ljubav iz početka" koja, prema rečima funkcionera SNS Aleksandra Jovičića, pokazuje da Dragan Đilas i Aleksandar Šapić žele da nastave da pljačkaju grad Beograd i Beograđane.

Jovičić je naveo da su na plakatu, postavljenom u Knez Mihailovoj, predstavljene afere koje su se desile u vreme kada su Đilas i Šapić zajedno vladali Beogradom ukazujući na 10 miliona evra "bačenih za podzemne kontejnere".

On je podsetio i na kupovinu Solarisovih autobusa ističući da su Đilas i Šapić uvek poštovali stranu, a ne domaću industriju i našeg radnika i nisu se borili za njegov bolji život, na zgradu Inex "gde su dali viši od milijardu dinara da bi se baškarili i imali više kabineta".

Takođe tu su, dodao je Jovičić, i zgrada "Velikog brata", replika Terazija, Pazl grad na Voždovcu...gde su trošene pare građana Beograda.

- Produkt te politike, te njihove vladavine jeste dug koji su ostavili - od milijardu i 200 miliona evra. To je nakaradna poltika koja je osiromašila Beograđane. Mi smo je prekinuli i krenuli smo da vraćamo njohove dugove, krenuli smo u razvoj i da podižemo Beograd - rekao je Jovičić.

Kako je naveo Jovičić, koji je i predsednik opštine Palilula, 500 miliona evra u poslednje tri i po godine duga koje su ostavili Đilas i Šapić, je vraćeno.

- Mi smo krenuli putem razvoja i modernizacije i bez ijednog jedinog dinara novog zaduženje građana Beograda uspeli smo da rekonstruišemo i Slaviju i uradimo ono što su oni samo obećavali, a sada to napadaju. Na Sava promenadu građani mogu da budu ponosni, a  Đilas i Šapić na tom mestu su ostavili pustoš i nehumane uslove za život -  podvukao je Jovičić.

On je ukazao i na otvaranje novih radnih mesta i istakao da je dobrom fiskalnom politikom podignut broj zaposlenih u Beogradu za gotovo 20.000, te da su otvorene Ikea, Meita u Obrenovcu...

- To su rezultati - to je politika i Aleksandra Vučića i gradske vlasti i želimo da nastavimo tim tempom - naglasio je Jovičić.

Kako je rekao Jovičić - ako bi se dozvolilo Miškoviću, Šapiću i Đilasu da oni čuvaju budžet grada Beograda i da pokušaju racionalno da ga troše, to bi bilo isto kao da ostavite kozama da vam čuvaju kupus.

#Aleksandar Jovičić

#Aleksandar Šapić

#Dragan Đilas

'