AKTUELNO

Skupština Srbije danas je prekinula utvrđivanje dnevnog reda prve sednice redovnog jesenjeg zasedanje, jer nije bilo kvoruma za odlučivanje.

Pošto je proverom kvoruma utvrđeno da je u sali prisutno 108 poslanika, predsednica parlamenta Maja Gojković odredila je pauzu do 15 sati, kada će parlament nastaviti rad.

Foto: Tanjug

Za odlučivanje je potrebno prisustvo 126 poslanika.

Parlament do sada nije prihvatio više destina predloga opozicije za dopunu dnevnog reda sednice, među kojima je i predlog šefa poslaničke grupe DJB Saše Radulovića za razrešenje predsednice parlamenta Maje Gojković.

Za Radulovićev predlog glasalo je 14 poslanika.

-Konstatujem da predlog nije prihvaćen i pored mog glasa "za" - rekla je Gojković.

LAZANSKI: Dolazak MIG-ova 29 je dobar posao za Srbiju! Sada smo vrh u Evropi (VIDEO)

Skupština je danas počela prvu sednicu redovnog jesenjeg zasedanja, uz postavljanje garde na ulazu u Dom Narodne skupštine i uz državnu himnu "Bože pravde".

Na početku rada poslanici su koristili vreme za postavljanje pitanja.

Na dnevnom redu nove sednice predloženo je da poslanici razmotre 11 tačaka, među kojima su Predlog zakona o Nacionalnoj akademiji za javnu upravu i izmene Zakona o državnim službenicima.

Foto: Tanjug

Poslanici na novoj sednici treba da razmotre i izmene Zakona o informacionoj bezbednosti, kao i Predlog zakona o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju.

Na dnevnom redu biće i izmena Odluke o utvrdivanju sastava stalnih delegacija Skupštine Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama, koje je podnela predsednica parlamenta Maja Gojković, kao i više predloga odluka o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova skupštinskih odbora, koje su podnele poslaničke grupe SRS, SNS i Nova Srbija - Pokret za spas Srbije.

#Pauza

#Skupština

'