AKTUELNO

Skupština Srbije nastaviće danas raspravu o amandmanima na izmene Zakona o budžetskom sistemu, a sledeća tačka dnevnog reda su amandmani na predloženi budžet za 2018. godinu.

Na Predlog budžeta za iduću godinu podneto je 919 amandmana. Na zakonske predloge koje razmatra parlament, među kojima je i budžet za 2018, podneto je ukupno 2.317 amandmana

Poslanici za raspravu o svim amandmanima imaju ukupno 600 minuta, a do sada su iskoristili 126 minuta.

Juče je razmotreno 35 amandmana na dopunu Zakona o budžetu za 2017, koja će omogućiti isplatu bonusa od po 10.000 dinara za pripadnike sektora bezbednosti i to do kraja godine. Skupština je razmotrila i 39 amandmana na izmene Zakona o budžetskom sistemu, od ukupno 417 amandmana podnetih na izmene tog zakona.

Poslanici opozicije su u raspravi negodovali jer smatraju da neće biti dovoljno vremena da se raspravlja o amandmanima na predloženi budžet za 2018. godinu, a predsednica parlamenta Maja Gojković poručuje da to zavisi isključivo od poslanika.

Opozicija negoduje što su poslanici vladajuće većine podneli veliki broj amandmana na zakone koji prethode budžetu, a koji, navode, ništa ne menjaju i neće biti ni usvojeni, ali za čiju raspravu je potrebno dosta vremena. Na dnevnom redu sednice koja je počela 6. decembra, uz predloženi budžet za 2018. godinu je još 30 tačaka.

Pročitajte još: OTVORENA JOŠ DVA POGLAVLJA - važan korak na putu evrointegracija

Obavezno pročitajte: U borbi za nacionalne interese Vučić će preleteti više od 20.000 kilometara!

#Budžet

#Maja Gojković

#Skupština Srbije

'