AKTUELNO

Skupština Srbije počela je danas redovno prolećno zasedanje, a na dnevnom redu prve sednice nalazi se 12 tačaka.

Danas je počelo redovno prolećno zasedanje Skupštine, koje je oko 11 časova prekinuto radi konsultacija poslaničkih klubova.

Zasedanje je prekinula predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, koja se u pauzi rada zaputila u Nemanjinu 11 na konsultacije.

Nakon vraćanja u salu Skupštine, Gojković je saopštila da će zasedanje biti nastavljeno nakon završetka predsedničkih izbora, te da će u 13 časova raspisati predsedničke izbore i saopštiti datum njihovog održavanja.

Prethodno je utvrđeno da će na dnevnom redu sednice biti potvrđivanje Konvencije o Evropskom šumarskom institutu, potvrđivanje Protokola o eliminaciji nezakonite trgovine duvanskim proizvodima, potvrđivanje Doha Amandmana na Kjoto protokol uz Okvirnu konvenciju UN o promeni klime, kao i potvrđivanje Sporazuma o učešću u Srednjoevropskom programu univerzitetske razmene ("CEEPUS III").

Poslanici razmatraju i potvrđivanje Sporazuma Vlade Srbije i ostalih članica Inicijative za reformu obrazovanja u Jugoistočnoj Evropi o sedištu Sekretarijata Inicijative za reformu obrazovanja u Jugoistočnoj Evropi, koje je podnela vlada.

Na dnevnom redu prve sednice su i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma Vlade Srbije i Vlade Poljske o saradnji u borbi protiv organizovanog i drugih vidova kriminala, potvrđivanje Sporazuma sa vladom Nemačke o saradnji u oblasti bezbednosti, te potvrđivanje izmena Sporazuma vlada Srbije i Bugarske o policijskoj saradnji.

Potvrđivanje Sporazuma vlada Srbije i Češke o saradnji u oblasti kulture, obrazovanja, nauke, omladine i sporta, zatim Sporazuma sa Mađarskom o plovidbi Tisom, kao i Sporazuma sa vladom države Katar o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja, takođe su na dnevnom redu parlamenta.

Poslanici će se izjasniti i o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma Srbije i Rumunije o socijalnoj sigurnosti, koje je podnela Vlada Srbije.

Sednica će biti održana u Velikoj sali Doma Narodne skupštine Srbije, sa početkom u 10 časova.

#Skupština Srbije

#Sporazum

#Zakon

#parlament

'