AKTUELNO

Ovo su događaji koje ne smete propustiti.

GALERIJA PROGRES: Otvoren Festival rusko-srpskog zanatstva i narodnog stvaralaštva

Festival rusko-srpskog narodnog zanatstva "Novogodišnja izložba" otvoren je danas u Galeriji "Progres" u Beogradu, na kojem će posetioci tokom narednih dvadesetak dana moći da kupe raznovrsne umetničke i praktične predmete s ruskim motivima. Festival se održava već sedam godina, a ove godine posebna pažnja posvećena je tradicionalnom ruskom zanatu "hohloma", tehnici ručnog oslikavanja drvenog posuđa.Izložba će trajati do 16. januara.

Foto: Pixabay.com

Filharmonija večeras svira ZA ZALJUBLJENE!

Foto: Tanjug

Beogradska filharmonija pod upravom dirigenta Fabrisa Bolona izvešće večeras u Kolarčevoj zadužbini kompozicije De Falje, Šosona i Ščedrina na koncertu u ciklusu "Za zaljubljene". Specijalna gošća biće Milijana Nikolić, srpski mecosopran međunarodne karijere. Ciklus "Za zaljubljene", jedan od najpopularnijih u Beogradskoj filharmoniji, do kraja sezone će osim "Karmen", predstaviti neke od najlepših ljubavnih priča kao što su "Romeo i Julija", "Dafnis i Kloe" i "Pepeljuga".

ZA LJUBITELJE BALETA: KRCKO ORAŠČIĆ večeras na sceni Centra Sava!

Ansambl Baleta i Orkestra Narodnog pozorišta u Beogradu izvešće večeras na sceni Sava Centra balet Petra Iljiča Čajkovskog "Krcko Oraščić", sa solistima Jovanom Veselinovićem i Teodorom Spasić. U predstavi učestvuju solisti, celokupni ansambl Baleta i Orkestra Narodnog pozorišta u Beogradu pod dirigentskom upravom Đorđa Pavlovića, kao i članovi Dečijeg hora "Horislavci" u ulogama anđela.

Foto: Printscreen Youtube

ŽURKA POD MASKAMA, evo i gde!

Foto: Pixabay.com

Klub studenata tehnike i ove godine organizuje kultni prednovogodišnji maskenbal, koji će pod nazivom 43. KST Maskenbal “Alter ego” biti održan u subotu 24. decembra. Velika žurka pod maskama sa mnogo dobre muzike počinje u 22.30 i traje do 5 časova ujutro.Karte se mogu kupiti u prostorijama kluba radnim danima od 9 do 17 časova i danima od srede do subote od 23 do 2 časa, kao i u Zla Shtek-u od 10 do 22 časa, po ceni od 1500 dinara.

BESPLATAN DOČEK 2017! Uživajte u Sava Centru!

Besplatan novogodišnji doček, uz klasičnu muziku, džez i evergrin biće organizovan u beogradskom Centru Sava. Pod sloganom "Otmeno - klasiku molim" doček organizuju Centar Sava i Dom omladine Beograda, pod pokroviteljstvom Gradskog sekretarijata za kulturu. Pozivnice se mogu preuzeti na blagajnama Centra "Sava" Doma omladine Beograda i Kolarca, od petka 23. decembra, najavili su organizatori.

Foto: Pixabay.com

J. Stanković

#Beograd

#Događaji

#vikend

'