AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 9. septembar.

VREMENSKA PROGNOZA

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, na severu i zapadu suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kišom, a u istočnim i južnim i sa lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Duvaće slab i umeren, na jugu Banata i u planinskim predelima povremeno i jak, južni i jugoistočni vetar, saopštio je Republički hidrometeorloški zavod. Najniža temperatura biće od 10 do 17, a najviša od 24 do 28 stepeni.

Foto: Tanjug

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar će oslabioti prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs će iznositi 119,6617 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će biti jači prema evru za 0,2 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti jači za 3,0 procenta. Od početka godine, dinar je prema evru ojačao za 3,2 posto.

Foto: Pixabay.com

STANJE NA PUTEVIMA

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta, osim na GP Batrovci sa Hrvatskom, gde putnička vozila na izlazu iz zemlje čekaju oko sat vremena, saopštio je AMSS. Zadržavanja na naplatnim stanicama nisu duža od 10 minuta.

Foto: Beta

SAVET LEKARA

Na auto-putu prema Nišu oko 5:32 sati lakše su povređene tri osobe. U toku noći, pozivi Hitnoj pomoći su stizali od srčanih bolesnika sa bolovima u grudima, dok su se asmatičari javljali sporadično, saopštila je portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Foto: Tanjug

#Servisni podaci

'