AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 1. septembar.

VREMENSKA PROGNOZA

U Srbiji će biti pretežno sunčano i toplo, ali se posle podne na zapadu i jugozapadu, a uveče i tokom noći i u ostalim krajevima uz promenljivu oblačnost očekuju pljuskovi sa grmljavinom, a moguća je i lokalna pojava sugradice i grada. Hidrometerološki zavod Srbije upozorio je da su danas i u subotu posle podne, uveče i tokom noći lokalno moguće kratkotrajne vremenske nepogode.

Foto: Tanjug

KURS DINARA

Dinar će zadržati približno istu vrednost prema evru i zvanični srednji kurs će iznositi 119,1681 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će biti jači prema evru za 0,9 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti jači za 3,3 procenta. Od početka godine, dinar je prema evru ojačao za 3,6 posto.

Foto: Pixabay.com

STANJE NA PUTEVIMA

Danas se očekuje pojačan saobraćaj ne samo unutar gradova već i na autoputevima kao i na ostalim frekventnim saobraćajnicama zbog predstojećeg vikenda, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).  Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Foto: Tanjug

SAVET LEKARA

Hitna pomoć je noćas imala ukupno 110 intervencija od kojih 17 na javnom mestu, a od hroničnih bolesnika za pomoć su se najviše javljali srčani bolesnici sa bolom u grudima i hipertoničari. Njima se i danas preporučuje poseban oprez, kao i astmatičarima budući da je najavljena promena vremena.

Foto: Pixabay.com

#Servisni podaci

'