AKTUELNO

Narodni poslanik Uglješa Mrdić govoreći o davanju iskaza u SUK-u Dijane Hrkalović i Nebojše Stefanovića kaže da on spasa u većinu funkcionera u SNS koji kada prelaze ulicu gleda da pređe na pešačkom prelazu dok je uključeno zeleno svetlo. Ipak, dodaje i da ima onih funkcionera koji su u dubokoj manjini, koji su prekršili zakon.

Foto: Pink.rs, Tanjug, Privatna arhiva

Gostujući u "Novom vikend jutru" kod Jovane Jeremić, Mrdić napominje da svaki funkcioner koji je prekršio zakon, ko god on bio, treba da odgovara. On napominje kako je neko prisluškivao predsednika Vučića i da je samim tim ugrozio njegovu i bezbednost njegove porodice, ali i sve građane Srbije.

Foto: TV Pink Printscreen

Koji god da je u pitanju funkcioner, treba da odgovara, za sva krivična dela koja su učinjena. Što se tiče Nebojše Stefanovića i Dijane Hrkalović, to je svakako jedna od najbitnijih tema. Neko je prisluškivao predsednika i njegovu porodicu, neko je pratio predsednikovu porodicu, neko je ugrozio bezbednost predsednika, njegove porodice i samim tim, neko je ugrozio bezbednost Srbije. Nebojša Stefanović svakako tu ima određenu vrstu odgovornosti. Ili je pod jedan, on organizovao prisluškivanje i za to treba da odgovara ili pod broj dva, on nije organizovao prisluškivanje, ali su to radili njegovi saradnici. Onda se postavlja pitanje kako on to nije znao i ako je saznao zašto to nije rekao predsedniku Vučiću. I varijanta broj tri, da nije organizovao, da nije znao, onda je nesposoban - priča Mrdić.

Foto: TV Pink Printscreen

Mrdić dodaje i kako je Hrkalović bila državni sekretar dok je Stefanović bio ministar, kao i da su oni danas u velikom sukobu, iako su nekada bili bliski.

Što se tiče Dijane Hrkalović, ona je bila državni sekretar dok je on bio ministar. Pa su se oni razišli, šta je tu bilo, ona je dala ostavku... Ali, ima dosta tu pitanja bez odgovora. Da ne govorimo o Jovanjici. Ovo je velika afera, za ovo mora neko da odgovara. Oni su u ozbiljnom sukobu, nekada su bili jako bliski, da ne ulazim u intimu, ako je neko ugrozio bezbednost predsednika Vučića za to mora neko da odgovara - dodao je on u "Novom vikend jutru" kod Jovane Jeremić.