AKTUELNO

Narodni poslanik Uglješa Mrdić kaže da Srbija ide svojim sigurnim putem, gde ne dozvoljava pritiske ni sa jedne strane. On je, potom, pohvalio jučerašnji nastup predsednika Srbije Alekdandra Vučića, ističući da je sasvim jasno da imamo svoje interese i politiku kojih se držimo i kojima težimo.

- Mi ne sedimo na dve stolice, već samo na jednoj. Nama je cilj da imamo dobre odnose i sa Istokom i Zapadom. Ne damo otimanje Kosova, ukudanje Republike Srpske, ne damo da nam neko kvari odnose u regionu, odnose u Evropi, ili sa Rusijom i Kinom - kaže Mrdić.

Kako je dodao, pojedincima smeta jaka i stabilna politika, kao i uvezivanje sa Severnom Makedonijom i Albanijom.

Foto: TV Pink Printscreen

- Evo sada i sa Crnom Gorom i Republikom Srpskom - dodao je Mrdić.

Politički analitičar Branko Radun ističe da Plenković i Milanović stalno imaju neke svoje ideje šta Srbija treba da radi.

- Setimo se kada se Tadić izvinjavao, dopuštao Hrvatima da se mnogo više petljaju u politike drugih zemalja. To vreme je prošlo - kaže Radun.

Foto: TV Pink Printscreen

Govoreći o davanju statusu kandidata Ukrajini i Moldaviji, Radun kaže da je to učinjeno pod pritiskom Vašingtona.

- Video sam novi ton, ne samo kod Vučića, nego svih lidera Zapadnog Balkana. Mi se više ne moramo nikom udvarati, nego govorimo šta želimo, i šta nam je cilj. Srbija je istupila kao zaštitnik ideja Zapadnog Balkana - rekao je on.

Autor: