AKTUELNO

Narodni poslanik Uglješa Mrdić kaže da je u ovom trenutku najvažnije da se zaštiti bezbednost predsednika Srbije Aleksandra Vučića, nakon najnovijih saznanja da je pripreman atentan na njega u februaru ove godine.

Dodaje i kako mafiji smeta jaka Srbija koju predvodi Aleksandar Vučić, kao i da nema igranja sa mafijom. Hapšenjem Velje Nevolje i njegove grupe, otkriven je jedan deo mafijaške hobotnice, ali ne ceo, smatra Mrdić.

Foto: TV Pink Printscreen

Ono što je svakako najbitnije u ovom trenutku je da se zaštiti bezbednost predsednika Vučića. Kavčani spremaju atentat i to je svakako najvažnija tema. Zašto? Zato što mafiji smeta jaka Srbija, a jaku Srbiju predvodi Aleksandar Vučić. Oni to žele kako bi mogli dalje da obavljaju svoje mafijaške aktivnosti. Prvi zadatak je da se otkrije cela mreža i da se konačno pohvataju svi ti mafijaši u regionu, da se tačno utvrdi koji im je bio plan. Nema igranja u ratu sa mafijom! Ovo je zasnovano na činjenicima s kojim je u javnost izašao ministar Vulin, pravo je vreme da građani shvate koja opasnost preti Vučiću, ali i celoj Srbiji. Jedan deo mafijaške hobotnice je razotkriven, ali nije ceo - rekao je Mrdić.

Foto: TV Pink Printscreen

Doktor Zoran Milosavljević sa Instituta za političke studije govori za "Novo vikend jutro" na TV Pink kako je mafiji najveći problem što predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće da sarađuje sa njima. Ističe i kako je predsednik već jednom pokazao da je spreman da se obračuna sa mafijom.

Foto: TV Pink Printscreen

Pre sedam meseci sam rekao da ovde postoji ozbiljna kriminalna hobotnica, koja je izuzetno sprečena na teritoriji naše države. Međutim, mi ne možemo da se mešamo u druge države. Zato imamo dojavu. Ono što me je najviše zabrinulo je da takve kriminalne strukture neće stati, dok ne dođu do svog cilja, problem je što nemaju kontrolu nad prvim čovekom našem države. Pošto to nije slučaj, niti je ikada bio slučaj, predsednik je pokazao da sme da se obračuna sa mafijom - rekao je Milosavljević.

Foto: TV Pink Printscreen

Profesor doktor Dejan Miletić, predsednik Centra za proučavanje globalizacije govori da je ovo i više nego ozbiljna priča.

Foto: TV Pink Printscreen

Ovo je i više nego ozbiljna priča. Imate operativce koji su dobro umreženi sa kriminalcima. Radi se o ozbiljnoj situaciji i sada se povećava odgovornost svih institucija u Srbiji - kaže Miletić.