AKTUELNO

Brutalnim napadima na predsednika Srbije Aleksandra Vučića se ne nazire kraj. Gotovo svakodnevno u opozicionim medijima i islamističkim portalim izađe novi članak u kome se on vređa, preti mu se, a neretko se i poziva na ubistvo njega i njegove porodice.

Đorđe Milićević, ministar bez portfelja, ističe da je jedini cilj ove antisrpske retorike upravo da Srbija kao država nestane.

Vlada jedan antisrpski narativ usmeren protiv našeg naroda i predsednika Vučića. On je bio potpuno jasan kada je rekao da je njihov cilj upravo da Srbija nestane. Devet godina je prošlo od kada je Vučić pokazao šta znači poštovati žrtve kada je otišao u Srebrenicu, a dočekao ga je organizovani linč i pokušaj ubistva. Niko za to nije ni odgovarao - rekao je Milićević.
Sada 29 godina kasnije imamo tu sramnu rezoluciju koja je obesmislila pojam genocida, a koju nije prihvatilo dve trećine kontinenta. Da li su to vrednosti koje moramo prihvatiti. Sve što se moglo čuti u proteklom periodu su laži, ali i pretnje usmerene ka predsedniku Vučiću i celom našem narodu - rekao je Milićević.

Foto: TV Pink Printscreen

Milićević se osvrnuo i na temu litijuma, protiv koga se kvazi ekolozi i opozicija silovito bore, a bili su sami koji su se zalagali za isto dok su bili na vlasti.

Ja ću se samo osvrnuti na činjenice. Litijum je doveden 2001. godine, dok je 2006. godine je izmenjen zakon o rudarstvu. Oni ne da su dozvolili istraživanje, već i eksploataciju, oni su ozakonili monopol Rio Tinta - rekao je Milićević i dodao:
Ovo je jedna velika prilika za Srbiju. Nemačka godinama ulaže sredstva za to, a mi se bavimo politikanstvom umesto da saslušamo stručnu studiju. Naravno da će da se vodi računa o zaštiti životne sredine. Važno je i što Šolc drugi put dolazi u Srbiju i naravno da će se razgovarati o svemu i biće potpisan sporazum o mineralnim resursima. Kome to objasniti, ovim kvazi političarima i ekolozima, oni se vode retorikom što gore po Srbiju, to bolje po nas - rekao je Milićević.

Foto: TV Pink Printscreen

Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost smatra da sramna hajka protiv našeg naroda i samog predsednika poprima opasnu dimenziju.

Radi se o jednoj medijskoj hajci kojoj nema kraja i koja ima takav kontinuitet, da bi se moglo napraviti paralela sa događajem u Americi. Takva ista hajka je proizvela Tomasa Mejua Kroksa koji je na kraju samo povukao obarač, a koji je negovan i stvaran od strane ovakvih hajki - rekao je Todorov i dodao:
Nakonone sramne rezolucije koja je doživela fijasko u UN-u, sledeće bi bilo jedino da donese rezoluciju da srpske žrtve ne postoje i da mi nemamo pravo da se sećamo naših žrtava - rekao je Todorov.

Autor: Iva Besarabić