Prijatno
Potrebno je: 500 g kora za lazanje, 500 g mlevenog pilećeg mesa, 60 g šunke, 200 ml belog vina, 200 ml pasiranog paradajza,100 g rendanog kačkavalja,šargarepa,glavica crnog luka,celer,kašika brašna,kašika maslinovog ulja, seckani peršun,so, biber, ruzmarin
Kratko skuvajte kore za lazanje u proključaloj vodi da omekšaju, najviše pet minuta. Sitno iseckajte šargarepu, glavicu crnog luka i celer. Sve pomešajte i propržite na malo maslinovog ulja, na tihoj vatri. U proprženo povrće dodajte sitno iseckanu šunku i mleveno pileće meso. Kad meso postane sivo, dodajte začine po ukusu, belo vino, pa kuvajte na laganoj vatri dok sav alkohol ne ispari. Sos od paradajza i brašno skuvajte sa strane na laganoj vatri, dok sos ne postane gust.
U dublji pekač složite najpre red kora za lazanju, pa prelijte polovinom smese sa pilećim mesom. Preko smese ponovo naslažite red kora za lazanje, pa preko njih stavite ostatak sosa. Sve prekrijte slojem kora za lazanje, nalijte sosom od paradajza i pospite narendanim kačkavaljem. Pecite na 200 stepeni oko pola sata dok se kačkavalj ne istopi, a kore ne porumene.
#Lazanje
#Recept