AKTUELNO

Uživajte.

Potrebno je: 250 g kora za lazanje ili 200 g makarona, 200 g junećeg mlevenog mesa, 100 ml pavlake za kuvanje, kesica instant praškaste smese za pripremu lazanja, 50 g kačkavalja, kesica parmezana, maslinovo ulje, so, biber, sveže iseckani peršun

Na malo maslinovog ulja i na laganoj vatri ispržite mleveno meso, pa dodajte malo bibera, so i začine po ukusu. Dinstajte 20 minuta i nakon toga dodajte sveže iseckan peršun. Sadržaj kesice sa instant praškastom smesom za pripremu lazanja rastvorite u 500 ml vode. U tu smesu dodajte 100 ml pavlake za kuvanje, pa sve dobro promešajte. Smesu dodajte u meso i nastavite sa mešanjem dok ne proključa. U manju tepsiju složite red kora za lazanje, pa na kore nalijte polovinu pripremljene smese sa mlevenim mesom.

Foto: Pixabay.com

Nakon toga, naređajte i drugi red kora za lazanje, pa naspite preostalu polovinu smese i na kraju završiti novim redom kora. Preko kora narendajte kačkavalj. Pecite 30 minuta na temperaturi od 180 do 200 stepeni. Poslužite toplo, posuto parmezanom. Umesto kora za lazanje možete da koristite i makarone. U tom slučaju, umesto kora rasporedite srednje kuvane makarone i na kraju ih pospite narendanim kačkavaljem.

#Lazanje

#recepti

'