AKTUELNO

Ministar za rad, zapošlavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda, koju predvodi šef Misije Džejms Ruf o unapređenju sistema socijalne zaštite, stanju finansija u Penzijsko - invalidskom fondu i socijalnim davanjima.

Đorđević je rekao da je briga o najstarijim građanima Srbije bila i ostala jedan od prioriteta rada Vlade Srbije, te da će se ona nastaviti i u narednom periodu.

- Sa predstavnicima MMF-a razgovarali smo o prihodima PiO fonda u 2019. godini kao i predmetu izmene i dopune Zakona o PiO. Pokazatelji govore da zahvalhujući vrednom radu i kontinuiranim zalaganjem imamo dobre rezultate. Verujemo da ćemo uskoro imati lepe vesti za naše najstarije građane, a to je povećanje penzija, a nadamo se i povećanju plata - rekao je Đorđević.

Na sastanku je bilo reči i o rezultatima rada Inspektorata za rad i njegovom uticaju na ekonomiju, kao i o radu Ministarstva rada - odnosno o prioritetima za 2019. godinu i dosadašnjim rezultatima.

- Predstavili smo sve što smo uradili po pitanju optimizacije, sistematizacije radnih mesta, analize poslovnih procesa i naših planova koji će nam omogućiti da u budućnosti imamo efektivniji rad. Razgovarali smo o planovima za izmenu i dopunu Zakona o socijalnoj zaštiti i sprovođenju projekta 'socijalna karta', koji je jedan od prioriteta rada Ministarstva - rekao je Đorđević.

Ministar je rekao i još neki zakoni treba da uđu u skupštinsku proceduru, a koji će unaprediti uslove života i rada svih naših građana. Osim zakona o socijalnim kartama, važni su još i zakon o osiguranju u slučaju povrede na radu, zakon o agencijskom zapošlzavanju i zakon o socijalnom preduzetništvu.

#Zoran Đorđević

'