AKTUELNO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je danas sa zaposlenima u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje o planovima i problemima s kojima se suočavaju u svom radu.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Đorđević, koji je nenajavljeno posetio direkciju Fonda i tom prilikom prisustvovao kolegijumu, istakao je da je zadovoljan njihovim radom i da uvek mogu da računaju na podršku resornog ministarstva.

On je, međutim, i ukazao da uvek postoji prostora za unapređenje rada kako bi se ostvarili još boli rezultati, a samim tim i bolji uslovi života za sve građane.

Na kolegijumu ministar Đorđević je informisan da su se Fondu PIO u poslednje vreme javljali građani koja su pozivala izvesna lica tvrdeći da zovu u ime Fonda PIO i nudeći im usluge medicinskih pregleda i proizvode po povoljnim uslovima.

Kako su istakli na kolegijumu, javnost je zvanično obaveštena da Fond PIO ne sprovodi nikakve aktivnosti na ovaj način, jer to nije delatnost niti praksa Fonda, te da to predstavlja klasičan primer zloupotrebe.

Ministar je povodom ovog slučaja, naložio da se MUP obavesti, ali i apelovao na građane da o ovakvim pozivima i sličnim slučajevima obaveste MUP, dodaje se u saopštenju.

#Zoran Đorđević

'