AKTUELNO

Bivši predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da svet nikada nije bio bliži trećem svetskom ratu i da aktuelni američki predsednik Džozef Bajden svojim akcijama podrške Ukrajini gura svet u rat.

"Ako pogledate i shvatite koje korake Bajden preduzima u vezi sa Ukrajinom, videćete da nas sistematski, ali možda i nesvesno, gura u ono što bi uskoro moglo da preraste u treći svetski rat", izjavio je Tramp u videu koji je objavio na svojoj društvenoj mreži Truth Social.

On je povodom godišnjice početka ruske invazije na Ukrajinu izjavio da se rat nikada ne bi desio da je on na čelu države jer je, dok je bio ;predsednik, odbijao sve "pogubne savete" vašingtonskih generala, birokrata i diplomata koji znaju samo kako da SAD uvuku u sukob, ali ne i kako da iz njega izađu.

"U Americi treba da se oslobodimo predstavnika korumpiranog establišmenta koji su upropastili svaku važnu spoljnopolitičku odluku. To uključuje predsednika Bajdena, za koga i njegovi ljudi kažu da nije doneo nijednu dobru odluku u kontekstu drugih država i ratova", rekao je Tramp.