AKTUELNO

Treći svetski rat može da izbije pre nego što sadašnji predsednik SAD Džozef Bajden napusti funkciju, rekao je bivši američki predsednik Donald Tramp i dodao da Bajden ne uspeva da se nosi sa svojim odgovornostima kao šef države.

-Devet meseci pre izbora je mnogo vremena. Veoma su dobre šanse da u tom periodu dođe do Trećeg svetskog rata, jer imamo nekoga ko ne radi svoj posao kako treba. Bajden je predmet podsmeha širom sveta i niko ga ne poštuje, rekao je Tramp u intervjuu za Foks njuz.

On je okrivio aktuelnog predsednika što je svojim "mekanim stavom" u politici na Bliskom istoku dozvolio napad u kojem su ubijena tri američka vojnika i upozorio da će Iran nabaviti nuklearno oružje u narednih 60 dana.

-Naša zemlja je u haosu, naše granice su otvorene i nesigurne. Sjedinjene Američke Države ne traže sukob na Bliskom istoku ili bilo gde drugde u svetu. Ali neka znaju svi oni koji bi mogli da nam nanesu štetu: ako naudite Amerikancu, mi ćemo odgovoriti, poručio je Tramp.

Ranije je Tramp više puta isticao da je svet na ivici Trećeg svetskog rata.

On je u januaru rekao da je Bajdenova politika “pretvorila svet u pakao" i da je dovela Sjedinjene Američke Države do krvoprolića.

Autor: