AKTUELNO

Stidi se zbog onog što je uradila!

Zvezda serije "Očajne domaćice" Felisiti Hofman, koja je u ovoj seriji igrala Linet Skavo, privedena je kada je otkriveno da je bila jedna od preko 40 osoba koje su davale mito kriminalnoj organizaciji kako bi se njihova deca upisala na prestižne fakulete u SAD.

Felisiti je bila privedena i provela neko vreme u pritvoru dok nije platila kauciju od 250 hiljada dolara. Tokom saslušanja, uz nju je bio njen suprug, takođe glumac Vilijam Mejsi. Prema informacijama iz optužnice, Felisiti je navodno dala 15 hiljada dolara kako bi njena starija kćerka mogla da upiše željeni fakultet, što se saznalo prisluškivanjem telefonskih razgovora između glumice i jednog od posrednika u ovom procesu. Navodno je isto želela da uradi i za mlađu kćerku, ali je na kraju odustala.

Felisiti i trinaestoro drugih ljudi priznalo je krivicu za učestvovanje u onome što su tužitelji nazvali najvećom prevarom vezanom za upise na univerzitete u američkoj istoriji, objavili su tužitelji u ponedeljak. Oni su u Bostonu podigli optužnicu protiv 50 osoba, a među njima je bilo bogatih roditelja i trenera timova na fakultetu, zbog učestvovanja u zaveri koja je uključivala varanje na maturi i plaćanje 25 miliona dolara mita kako bi se osigurao upis njihove dece na poznate univerzitete.

Tužitelji su u sklopu dogovora s okrivljenima pristali da preporuče nižu zatvorsku kaznu od 4 do 10 meseci zatvora koja preti i glumici. Ona je pristala da plati 20 hiljada dolara kazne i odštete. Glumica je u ponedeljak saopštila kako se "stidi boli koju je nanela svojoj ćerki, porodici, prijateljima, kolegama i obrazovnoj zajednici.

Moja ćerka apsolutno ništa nije znala o mojim akcijama, a svojim nepromišljenim i duboko pogrešnim ponašanjem sam je izdala - izjavila je glumica.

Vlasti tvrde kako je zaveru vodio bivši savetnik za upis na kalifornijske univerzitete Vilijam "Rik" Singer koji je priznao krivicu za organizaciju prevare i davanje mita trenerima da bi kandidate lažno predstavljao kao sportiste.

Autor: N. Vujčić

#Felisiti Hofman

'