AKTUELNO

Komentarišući obraćanje Kristijana Šmita u Savetu bezbednosti i optužbe predstavnika Velike Britanije na račun Republike Srpske za stanje u BiH, stručnjak za ekstremizam Dževad Galijašević, rekao je za NOVO JUTRO TV PINK da se vrši pritisak na Milorada Dodika, kao što je to i do sada rađeno sa svim liderima Srpske.

- Oni hoće nas da ubede da BiH nije konfederacija, iako je sastavljena od Federacije i od Republike. Dodik pokušava da ih podseti na obaveze iz Dejtonskog sporazuma. Zapad je prosto manifestovao posebno u BiH pljačkaški i razbojnički mentalitet. Oni ne priznaju ni jednu vrstu ugovora koji je potpisan - rekao je Galijašević, dodavši da oni u hodu menjaju pravila igre.

Kako kaže, žele sada da nametnu Kristijana Šmita kao visokog predstavnika, dodajući da je njegova legitimnost izuzetno sporna.

Foto: TV Pink Printscreen

- Njegova politika je izuzetno nacistički obojena. On ima izrazito nacistički način izveštavanja. Čitav njegov govor je nabijen mržnjom i on podseća samo na stvarima kako bi se optužila RS - rekao je Galijašević.

On je rekao da je Šmit bio u društvu jednog zlotvora, Šefika Džaferovića, čoveka koji je bio načelnik Centra bezbednosnih službi u Zenici 1994. i 1995. godine, kada su se desili strašni zločini i Hrvata u srednjoj Bosni, a posebno Srba na Ozrenu.

- Nije bilo prostora niti pojave u ratu da se toliko glava Srba ritualno odseče kao što je tada bilo na Ozrenu, 192. Haški tribunal je presudio komandantu Rasimu Deliću zbog tih zločina, dao mu je 3 godine zatvora – rekao je Galijašević.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, Džaferović je sve vreme imao podatke, čak i pokreće jednu operativnu akciju, zvanu Kinšasa.

- Objekat i tajnu službu zove Kinšasa, i vodi operativne akcije u okviru nje. On je znao sve, i pre ubistava da će se desiti, za tajne grobnice, a nije na bilo koji način sprečio niti jedno ubistvo – rekao je Galijašević.

Autor:

#Dževad Galijašević