AKTUELNO

Optužbe na račun predsednika Srbije, od strane jednog robijaša, nisu slučajne, to je splet okolnosti koji se pripremao, rekao je za NOVO JUTRO TV PINK Božidar Spasić, bivši obaveštajac.

Spasić je rekao da, kada se pogleda kompletna situacija, vidi se da nije od juče, dodaje da je iskaz zlikovca koji se pojavio na nekom nazovi portalu samo tačkica u mozaiku koji se već mesecima sprema protiv predsednika Vučića.

“Oni žele da se u zemlji izvrši državni udar i da se vlast preuzme pre izbora. Nekoliko dana pre ovog teksta, krenula je kampanja i u Bosni i u Crnoj Gori. Zatvara se jedna prsten oko Srbije”, rekao je Spasić.

Kako kaže, to se videlo i u Briselu, gde niko ne sme da kaže Kurtiju da ne sme onako da se ponaša.

“To je splet okolnosti koji se pripremao, i sada je zaokružen sa tim transkriptom i iskazom čoveka koji je osumnjičen za najteža krivična dela. I on, kao takav, spominje predsednika Vučića i njegove saradnike. Ništa ne bi bilo čudno da nakon te objave nisu skočile određene strane iz mafijaške opozicije, koje su tražile da se sprovede istraga o tome da li je tačno to što tvrdi čovek koji se nalazi u zatvoru”, rekao je Spasić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, ovo nije izolovana akcija, niti nešto što se čekalo, već isključivo pripreman scenario.

“Tačno su znali šta će konsiljere da kaže robijašu u zatvoru, i da će on to da prenese kako treba. Ako je opoziciji koljač dovoljan svedok, onda nemamo o čemu da pričamo”, rekao je Spasić.

Ističe da je taj tekst klasičan poziv svim snagama na državni udar.

“U ovoj situaciji sa punim kapacitetom treba probuditi naše tužioce. Pozivam republičkog tužioca da krene definitivno u akciju da se vidi ko narušava ustavni poredak i ko pokušava da sruši vlast”, rekao je Spasić.

Foto: TV Pink Printscreen

Ljuban Karan, potpukovnik kontraobaveštajne službe u penziji rekao je da se protiv Srbije vodi hibridni rat, i dodaje da je problem u tome što je pokrenuta velika hibridna operacija.

“Države iz okruženja su u prvim redovima borbe protiv Srbije i protiv rukovodstva srpskog, zato što žele prevrat u državi”, rekao je Karan.

Kako kaže, neko je objasnio kriminalcima, ovima koji su u zatvoru i u bekstvu, da im je jedini spas i povratak u kriminalne tokove vodi preko obaranja Vučića i državne vlasti u Srbiji.

Foto: TV Pink Printscreen

Novinar Miloš Lazić, rekao je da se previše daje važnosti izjavi Veljka Belivuka.

“Ona je u mnogim segmentima šuplja. On će tu izjavu verovatno menjati u budućnosti. On jedino može svoje zločine da poklopi još većom galamom”, rekao je Lazić.

Kako kaže, oni su ljudi skloni takvim situacijama, da plasiraju laži koje ne piju vodu. Dodaje da smatra da je to jako loša strategija odbrane.

Autor:

#Božidar Spasić

#Ljuban Karan

#Miloš Lazić