AKTUELNO

Ministar spoljnih poslova sastao se sa izvršnim direktorom Kancelarije UN za projektne usluge. U razgovoru je uglavnom bilo reči o aktuelnim projektima UNOPS u Republici Srbiji i mogućnostima daljeg unapređenja saradnje.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa podsekretarom i izvršnim direktorom Kancelarije UN za projektne usluge (UNOPS) Grete Faremo, koja boravi u dvodnevnoj poseti Republici Srbiji.

U razgovoru je uglavnom bilo reči o aktuelnim projektima UNOPS u Republici Srbiji i mogućnostima daljeg unapređenja saradnje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministar Dačić je izrazio zadovoljstvo zbog posete Grete Faremo Republici Srbiji, posebno imajući u vidu da je prethodno posetila Beograd u septembru 2017. godine, što je svojevrsna potvrda intenziteta i kvaliteta saradnje Vlade Republike Srbije i UNOPS.

Foto: Tanjug

Dačić je zahvalio Kancelariji UNOPS-a u Republici Srbiji na pružanju ekspertize i podrške na polju jačanja kapaciteta zarad efikasne realizacije brojnih projekata, što je od posebnog značaja za sveobuhvatne reforme koje sprovodi Vlada Srbije, kao i proces naših evropskih integracija.

Takođe, ministar Dačić je izrazio uverenje da će UNOPS, zajedno sa ostalim agencijama UN-a koje deluju u Beogradu, nastaviti da doprinosi implementaciji Agende UN o održivom razvoju do 2030. godine.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo povodom stupanja na snagu Sporazuma u vezi sa otvaranjem Kancelarije UNOPS-a u Beogradu, 17. decembra 2017. godine, što će u značajnoj meri olakšati realizaciju brojnih projektnih zadataka koje UNOPS sprovodi u Republici Srbiji.

#Greta Faremo

#Ivica Dačić

#Sastanak

'