AKTUELNO

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa direktorkom UNICEF-a u Srbiji Ređinom De Domenikis o važnosti delovanja ovog fonda Ujedinjenih nacija u Srbiji i proširenju saradnje sa Vladom Srbije i nadležnim institucijama.

Predsednica Vlade zahvalila je direktorki UNICEF-a za izuzetno zalaganje na poboljšanju položaja i unapređenju zaštite prava dece u našoj zemlji, ali i pružanju pomoći deci iz migrantskih porodica, koja predstavljaju najugroženiji deo izbegličke i migrantske populacije u Srbiji, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Foto: Tanjug

Srbija vodi odgovornu i humanu politiku u oblasti zaštite dece, istakla je Ređina De Dominikis, što pokazuje, pre svega, kroz napore u ostvarivanju boljih uslova za decu iz grupe socijalno ugroženih kategorija.

Premijerka Brnabić izrazila je uverenje da će UNICEF nastaviti da ostvaruje izuzetne rezultati na polju svog delovanja, dodajući da je Vlada Srbije spremna da pruži punu podršku i pomoć njihovom radu u Srbiji.

#Ana Brnabić

'