AKTUELNO

U Paraćinu, juče, ne samo da je održana Sednica Opštine bez obaveznog obaveštenja svih odbornika čime je prekršen sopstveni Statut te opštine, već je grupa nasilnika gurala opozicione odbornike i građane koji su želeli da prisustvuju Sednici

Jedan od ljudi koji je gurao građane i nasilnim putem im branio da uđu na sednicu bio je Srboljub Mickić, član Glavnog odbora pokreta Dveri.

Nabildovani Mickić iskoristio je to što je fizički moćniji i silom blokirao ulaz u skupštinu i time sprečavao opozicione odbornike, nejake građanine i građanke da prisustvuju Sednici Opštine, bez obzira što je to njihovo zakonsko pravo. Nabildovani Mickić je ovim činom samo potvrdio da su pripadnici Dveri nasilnici, jer je ovo samo jedan u nizu nasilja koji oni sprovode nad građanima i političkim neistomišljenicima.

Pogledajte kako se ovaj nabildnovani član GO Dveri obračunavao sa nejakim građanima i građankama koji ne misle isto što i on:

Međutim, kada se ima u vidu istorijat nasilja koje su Dveri činile, ovaj Mickićev “gest“ nije nimalo iznenađujući:

- 24.02.2018. Aktivisti Dveri su u Batajnici bili akteri nasilja nad ženama! Nekolicina aktivista je brutalno napala žene koje su prolazile pored štandova Dveri, nezadovoljni zato što su čuli kritike od strane građanki ovog naselja!

- 21.11.2017. - Lider opozicionog pokreta Dveri Boško Obradović mišem od lap topa gađao je u lice predsednika Administrativnog odbora Skupštine Aleksandra Martinovića. Incident se dogodio na sednici tog odbora koji je raspravljao o novčanom kažnjavanju poslanika zbog izrečenih opomena.

- 31.10.2017. Boško Obradović, Marija Janjušević i Srđan Nogo su nasilno upali u kancelariju predsednice Narodne Skupštine Maje Gojković, vikali, vređali je, kao i žene koje rade u njenom kabinetu. Prema njenim rečima, oni joj nisu dozvolili da izađe iz kancelarije.

- 16.09.2017 Najbrutalniji napad se desio u septembru prošle godine, kada su aktivisti Dveri brutalno pretukli novinarke Pinka Gordanu Uzelac i Maru Dragović, ispred zgrade ove TV kuće.

Tada je glavni i odgovorni urednik TV Pink Goran Gmitrić potvrdio da nije u pitanju mala povreda, već ozbiljan incident:

- Goca je nokautirana, u Hitnoj pomoći je, a Mara je dobila udarac pesnicom u potiljak. Očekujem da će reagovati novinarska udruženja. Ovo je divljački i brutalan čin, novinare na zadatku su napali. Ovo je užasan događaj - kazao je Goran Gmitrić.

- 29.04.2016 Po završetku sednice RIK-a, gde su proglašeni rezultati parlamentarnih izbora u aprilu 2016. godine, došlo je do incidenta kada su predstavnici pokreta Dveri verbalno napali predsednika RIK-a Dejana Đurđevića i direktora Republičkog zavoda za statistiku Miladina Kovačevića, nezadovoljni zbog toga što nisu prešli cenzus. U gužvi je došlo i do koškanja, a u tom incidentu je jedna žena primljena u Urgentni centar.

#Paraćin

#sednica

'