AKTUELNO

Skupština opštine Grocka konstatovala je danas ostavku dosadašnjeg predsednika te opštine Dragoljuba Simonovića, čime je zvanično prestala njegova funkcija.

Simonović ne prisustvuje današnjoj sednici.

Skupština je donela rešenje i o prestanku funkcije Simonovićeve zamenice i članova veća opštine.

Pre toga je prihvaćena ostavka zamenika predsednika Skupštine opštine Radeta Ivetića i tajnim glasanjem izabran je novi zamenik Mile Kanarević.

U nastavku sednice biće izabran novi predsednik opštine, a predložena je Živadinka Avramović koja je do sada bila zamenik opštine.

Posle usvajanja odluke o razrešenju Simonovića, odbornicima se obratio predsednik Skupštine opštine Stefan Dilberovic i zahvalio Simonoviću na dosadašnjoj saradnji, ističući da je za vreme njegovog mandata urađeno mnogo za opštinu Grocku.

Kako je rekao, obnovljene su mnoge znacajne institucije koje su, kaže, do 2012. godine izgledale kao šupe.

Dilberović je izrazio nadu da će novo rukovodstvo nastaviti putem razvoja opštine koji je započeo Simonović.

Sednici je prisustvovalo 31 od ukupno 35 odbornika, a na početku sednice je usvojena dopuna dnevnog reda sa predlogom o razrešenju Simonovića, budući da je on u ponedeljak na pisarnici Skupštine opštine i formalno podneo ostavku.

On je ranije izjavio da ostavku podnosi zbog situacije u kojoj se nalazi, a sumnjiči se da je naložio paljenje kuće novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića.

Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Simonovića i zatražilo kaznu od osam godina zatvora zbog podstrekivanja tri osobe da zapale imovinu Jovanovića 12.decembra prošle godine.

Simonović je pušten iz pritvora 7. marta u kojem je bio od 25. januara.

Osim Simonovića, optuženi su i Igor Novaković i Vladimir Mihailović, za koje je tužilaštvo predložilo pet godina zatvora, i Aleksandar Mihailović za kojeg je predložena zatvorska kazna od šest godina.

#Dragoljub Simonović

#Ostavka

#Skupština

'